Vad händer efter kontakt?

Rätten att känna sig trygg!

Genom att ringa till oss när du är i behov av stöd och råd får du den hjälpen som du kan känna dig trygg med. Allt vi pratar om stannar mellan oss, du kan vara anonym och vi har tystnadsplikt. Gemensamt skapar vi ett förtroende. Vi tar inte kontakt med någon annan vad gäller ditt ärende. Stödlinjen blir den första kontakten med oss, vi lyssnar och tror på dig. Ibland kan det vara svårt att själv avgöra vad som kan vara våld i nära relation. Exempelvis syns psykiskt våld inte utåt och även att vara kontrollerad ekonomiskt är våld.

Att ta det första steget är inte alltid så lätt men väl så meningsfullt att ge det en chans. I stödlinjen kan du få svar på det du är tveksam på och vi skapar ett individuellt anpassat stödsamtal där du får möjlighet att se saker på ett annat sätt, det som idag kan vara normaliserat. Vi lyssnar och tror på dig!

Vidare finns möjligheten att få kostnadsfria samtal med en kurator som erbjuder stöd och rådgivning per telefon eller ett personligt besök om så önskas och det finns möjlighet till att boka. Kan du inte komma eller svara i telefon är det något vi förstår och då är du välkommen att höra av dig till oss igen.

Ibland kan det finnas behov av ett skyddat boende. När du bor hos oss får du en personlig kuratorskontakt för krisbearbetning och annan praktisk hjälp. Vår boendesamordnare är behjälplig i boendet, med annat praktiskt och även vid behov att ta hand om eventuella medföljande barn. Barnen har också såklart en barnkurator som de kan prata med. Har du ett husdjur i hemmet som du inte vill lämna går bra att ta med sig husdjuret till vårt skyddade boende. Vi vet att det kan vara avgörande om man vill lämna relationen, varför djur alltid är välkomna på Malmö Kvinnojour.

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

SAMTALSMOTTAGNING

På Malmö Kvinnojour får du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation möjlighet till kostnadsfria samtal. Vi erbjuder stöd, rådgivning och krisbearbetning.

SKYDDAT BOENDE

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad bostad för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem.

CHATT

För dig som inte vill eller kan ringa finns det möjlighet att chatta med oss. På chatten kan du vara helt anonym och det finns inget som är för litet eller för stort. På chatten kan du även ställa frågor.

BARNVERKSAMHET

Barnverksamheten Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 150 kronor för ett år. Vi tycker mycket om våra stödmedlemmar.

sv_SESvenska