råd och stöd

Har du varit utsatt för våld i en nära relation? Är du orolig för någon som står dig nära? Du som vill ha råd, stöd eller har frågor om våld i nära relationer är varmt välkommen att kontakta vår stödlinje på telefon, mejl eller i vår chatt.

I stödlinjen får du prata med erfarna stödkontakter som lyssnar, tror på dig och har tystnadsplikt. Du får någon som lyssnar och som kan ge dig råd och stöd. Vi kan alltid erbjuda dig stöd på engelska,  svenska och arabiska, vissa dagar kan du även få rådgivning på serbiska. I stödlinjen kan du också boka stödsamtal med våra erfarna kuratorer. 

Ring, chatta eller mejla till stödlinjen

Telefon: 040-30 11 13

E-post: info@malmokvinnojour.se

Chatta med oss

Öppettider 

Måndag och fredag: 10-14.30

Tisdag-torsdag: 10-15.30

Lunchstängt: 12-12.30

Ring Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50, om du behöver stöd utanför våra öppettider. De har öppet dygnet runt, årets alla dagar. Vid akuta situationer, ring 112.

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

SAMTALSMOTTAGNING

På Malmö Kvinnojour får du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation möjlighet till kostnadsfria samtal. Vi erbjuder stöd, rådgivning och krisbearbetning.

SKYDDAT BOENDE

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad bostad för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem.

CHATT

Behöver du någon som lyssnar? Med oss kan du prata om vad du vill. Inget är för litet eller för stort och du kan vara helt anonym.

BARNVERKSAMHET

Barnverksamheten Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 150 kronor för ett år. Vi tycker mycket om våra stödmedlemmar.