råd och stöd

Har du varit utsatt för våld i en nära relation? Är du orolig för någon som står dig nära? Du som vill ha råd, stöd eller har frågor om våld i nära relationer är varmt välkommen att kontakta vår stödlinje på telefon, mejl eller i vår chatt.

I stödlinjen får du prata med erfarna stödkontakter som lyssnar, tror på dig och har tystnadsplikt. Du får någon som lyssnar och som kan ge dig råd och stöd. I stödlinjen kan du också boka stödsamtal med våra erfarna kuratorer.

Ring, chatta eller mejla stödlinjen

Vill du ha stöd och rådgivning kan du ringa, mejla eller chatta med oss.

Telefon: 040-30 11 13

E-post: info@malmokvinnojour.se

Chatta med oss

Öppettider i stödlinjen

Måndag och fredag: 10-14.30

Tisdag-torsdag: 10-15.30

Lunchstängt: 12-12.30

Chatta med oss på onsdagskvällar

Utöver våra vanliga öppettider har vår chatt dessutom öppet en kväll i veckan. Varje onsdag mellan kl 18 och 21 finns vi här för dig som vill chatta.

Till chatten

Ring Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50, om du behöver stöd utanför våra öppettider. De har öppet dygnet runt, årets alla dagar. Vid akuta situationer, ring 112.

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

SAMTALSMOTTAGNING

På Malmö Kvinnojour får du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation möjlighet till kostnadsfria samtal med våra kuratorer. Vi erbjuder stöd, rådgivning och krisbearbetning.

SKYDDAT BOENDE

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad boende för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem.

CHATT

För dig som inte vill eller kan ringa finns det möjlighet att chatta med oss. På chatten kan du vara helt anonym och det finns inget som är för litet eller för stort. På chatten kan du även ställa frågor.

BARNVERKSAMHET

Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden. Läs mer om Malmö Kvinnojours barnverksamhet.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 100 kronor för ett år. För att bli stödmedlem, klicka här.