Stödsamtal

På Malmö Kvinnojour kan du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation få kostnadsfria stödsamtal för att bearbeta det våld du varit utsatt för. Samtalen hålls av våra kuratorer som har lång erfarenhet av att möta kvinnor som har varit utsatta för våld i nära relation.

I samtalen kan du får stöd, rådgivning och hjälp med krisbearbetning. Vi erbjuder stödsamtal på engelska, svenska, danska och arabiska. Samtalen hålls på vårt kansli eller över telefon, du bestämmer vad som passar dig bäst. Vi för inga journaler över dina samtal och du behöver bara uppge ett förnamn när du kontaktar oss.

Kontakta vår stödlinje om du är intresserad av att få stödsamtal hos oss, telefon 040-30 11 13 .

Samtalsgrupper

Vill du hellre bearbeta din upplevelser och få stöd i grupp? Då kanske våra samtalsgrupper är för dig. I grupperna träffas 6 till 7 deltagare som gemensamt får stöd av våra kuratorer som leder grupperna.

Läs mer om våra samtalsgrupper

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

STÖDLINJE

Vi har en stödlinje där du kan få stöd och rådgivning. Det är även hit du vänder dig om du vill boka tid hos våra kuratorer.

SKYDDAT BOENDE

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad bostad för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem.

CHATT

För dig som inte vill eller kan ringa finns det möjlighet att chatta med oss. På chatten kan du vara helt anonym och det finns inget som är för litet eller för stort. På chatten kan du även ställa frågor.

BARNVERKSAMHET

Barnverksamheten Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 150 kronor för ett år. Vi tycker mycket om våra stödmedlemmar.

sv_SESvenska