samtalsgrupper

Har du varit eller är du utsatt för våld i en nära relation? Vill du träffa andra med liknande erfarenheter och få stöd med att bearbeta dina upplevelser? Då kanske våra samtalsgrupper är för dig.

 

Samtalsgrupperna pågår under tio tillfällen, en och en halv timme per gång, och vi arbetar utifrån en modell baserad ett tema för varje tillfälle. Syftet med grupperna är att du som deltar ska få kunskap, förståelse, verktyg och möjlighet att berätta och dela upplevelser med andra. Du får också hemuppgifter varje vecka för egen reflektion. Att delta i samtalsgrupp kostar 750 kr. Om du saknar möjlighet att betala denna avgift finns möjlighet till ekonomiskt stöd för att möjliggöra ditt deltagande. Kontakta oss om du vill veta mer.

 

Vem passar grupperna för?

 

Våra samtalsgrupper vänder sig till dig som identifierar dig som kvinna och vill bearbeta dina erfarenheter av våld i nära relation tillsammans med andra. Grupperna passar både för dig som lever i, och för dig som tidigare har levt i, en våldsam relation. Du kan delta oavsett vilka typer av våld du har varit utsatt för.

Gruppen vänder sig till dig som har kommit en bit i att förstå det våld du varit utsatt för. Har du aldrig pratat med någon om våldet så rekommenderar vi att du först går i enskilda samtal, antingen hos oss eller någon annan samtalsmottagning för våldsutsatta.

 

Om du i dag går i någon annan form av behandling, eller har många andra pågående processer, rekommenderar vi dig att avsluta dessa innan du deltar i en samtalsgrupp. Detta eftersom att det lätt kan bli för tungt att ha flera processer igång samtidigt.

 

Kommande planerade gruppstarter: 

 

Nästa grupp planeras till hösten 2023. Mer information om datum och tid kommer.

Anmäl ditt intresse

Vi har flera gruppstarter per år och tar löpande emot intresseanmälningar. Du kan anmäla ditt intresse via formuläret nedan eller på telefon 040-30 11 13. När du anmäler ditt intresse bokas du in på ett första orienterande samtal med en kurator för att se om gruppen passar för dig. 

 

Anmäler du dig via formuläret försöker vi kontakta dig två gånger. Vi ringer från hemligt nummer. Om vi inte får tag i dig under de försöken ber vi dig att ringa oss för att anmäla ditt intresse på nytt.

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

SAMTALSMOTTAGNING

På Malmö Kvinnojour får du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation möjlighet till kostnadsfria samtal. Vi erbjuder stöd, rådgivning och krisbearbetning.

SKYDDAT BOENDE

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad bostad för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem.

CHATT

Behöver du någon som lyssnar? Med oss kan du prata om vad du vill. Inget är för litet eller för stort och du kan vara helt anonym.

BARNVERKSAMHET

Barnverksamheten Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 150 kronor för ett år. Vi tycker mycket om våra stödmedlemmar.