SKYDDAT BOENDE

Skyddat boende är mer än bara tak över huvudet. Med rätt stöd kan tiden i skyddat boende vara en kvinnas nyckel till en framtid fri från våld. Därför lägger vi på Malmö Kvinnojour största vikt vid att ge alla kvinnor och barn professionellt, personligt och kontinuerligt stöd. Alla insatser utförs av vår egen personal, som har lång erfarenhet av att arbeta med våldsutsatta.

Trygga lägenheter i säkerhetsklass 2

Alla Malmö Kvinnojours lägenheter är utrustade med skalskydd i form av säkerhetsdörr och larm med direktkoppling till polis och vaktbolag. Vid behov finns även GPS-larm att låna. Våra skyddade boenden finns i vanliga lägenheter som antingen en kvinna eller familj bor själv i, eller som delas med andra boende. Personal finns alltid tillgänglig under kontorstider och nås via ett journummer under kvällar och helger.

Hämtning till skyddat boende

För kvinnorna och barnens säkerhet erbjuder vi hämtning vid placering i skyddat boende. Hämtningen genomförs av våra erfarna personal och är ett tryggt alternativ för familjerna, där vårt stöd alltid finns nära till hands och säkerheten står i första rummet. I samband med hämtning genomförs även inskrivningssamtal på plats hos er.

Kvinnorna och barnen som bor på Malmö Kvinnojour får:

 • En personlig kuratorskontakt
 • Regelbundna stödsamtal
 • Goda chanser till egen bostad – vi samarbetar med flera hyresvärdar och stöttar med bostadssökande
 • Stöd med planering för framtiden – en genomförandeplan upprättas för alla kvinnor
 • En trygg bostad i säkerhetsklass 2
 • Medföljning och stöd i kontakter med myndigheter, sjukvård, advokat, polis och liknande
 • Gratis träning på gym
 • Gratis massagebehandlingar
 • Aktiviteter, utflykter och social gemenskap efter behov och intresse
 • Fem kostnadsfria eftervårdssamtal

 

Skicka placeringsförfrågan

Vill du placera hos oss kan du antingen ringa, tel 040-30 11 13, eller fylla i formuläret nedan. Vi är tillgängliga kl 8.30-16.30 alla helgfria vardagar.

Observera att vi endast tar emot placeringsförfrågningar från socialtjänsten.

Våldet slutar här

Majoriteten av kvinnorna som bor hos oss går inte tillbaka till sina förövare. Ett resultat av det personliga stöd vi ger varje kvinna. Våra kuratorer har alla hög kompetens inom våld i nära relationer och lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten.

Vi använder standardiserade bedömningsmetoder som FREDA och Patriark och har även utbildning inom bland annat MI, lösningsfokuserad samtalsmetodik och Response Based Practice.

Får jag ta med mig hunden?

65% av alla som utsätts för våld har också husdjur. Husdjuret är ofta ett skäl till att man inte lämnar eller väljer att gå tillbaka till sin förövare. Därför är husdjur varmt välkomna till vårt skyddade boende. Hundar, katter, marsvin, kaniner och alla andra djur som kan bo i lägenhet får gärna bo hos oss.

Plats för barnen

Barn som har upplevt våld i hemmet tar skada av det. Därför satsar vi särskilt på att ge barnen i skyddat boende trygghet, möjligt att bearbeta sina upplevelser och bästa möjliga förutsättningar att få vara barn.

På Malmö Kvinnojour finns en barnkurator med många års erfarenhet av att stötta barn med trauman. Alla barn erbjuds regelbundna stödsamtal efter Malmö Kvinnojours barnsamtalsmodell som har gett goda resultat. Samtalsstödet hjälper inte bara barnet där och då. Vi vet också att det minskar riskerna att barnet själv hamnar i våldsrelationer som vuxen.

Barnen som bor hos oss får:

 • Regelbundna stödsamtal med en personlig kuratorskontakt (aldrig samma kurator som mamman)
 • Ett tryggt boende med gott om ytor för lek och umgänge
 • Aktiviteter, utflykter och social gemenskap – vi missar aldrig en födelsedag eller en högtid!
 • Goda möjligheter att snabbt komma in i förskola eller skola, tack vare ett gott samarbete mellan Malmö Kvinnojour och skolförvaltningen

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

SAMTALSMOTTAGNING

På Malmö Kvinnojour får du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation möjlighet till kostnadsfria samtal. Vi erbjuder stöd, rådgivning och krisbearbetning.

STÖDLINJE

Vi har en stödlinje där du kan få stöd och rådgivning. Det är även hit du vänder dig om du vill boka tid hos våra kuratorer.

CHATT

För dig som inte vill eller kan ringa finns det möjlighet att chatta med oss. På chatten kan du vara helt anonym och det finns inget som är för litet eller för stort. På chatten kan du även ställa frågor.

BARNVERKSAMHET

Barnverksamheten Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 150 kronor för ett år. Vi tycker mycket om våra stödmedlemmar.

sv_SESvenska