Ska vi bo här? – Boken för barn om skyddat boende

Varför får jag inte ha min iPad? Finns det andra barn som också har pappor som slår och säger taskiga saker? Vad händer med min skola nu? Ska vi bo här?

Frågorna är många när ett barn flyttar till ett skyddat boende. I all förändring och oro behöver vi som vuxna hjälpa barnen att förstå och känna trygghet, samtidigt som vi även har ett uppdrag att stötta barnen i att bearbeta de våld de varit utsatta för. Som ett stöd för det har vi på Malmö Kvinnojour tagit fram boken Ska vi bo här? som riktar sig till barn som bor på skyddat boende.

Skyddat boende genom barnets ögon

Boken om Oskar är skriven ur barnets perspektiv och handlar om Oskar, en pojke som blir placerad tillsammans med mamma på skyddat boende. Vi får följa Oskar genom hans första tid i det skyddade boendet där vi möter hans tankar och funderingar. Boken syftar till att enkelt förklara och beskriva för barn hur det kan vara att bo på skyddat boende, och samtidigt att synliggöra och normalisera att det finns fler barn och familjer som placeras på skyddade boenden.  

Ett verktyg för dig som yrkesverksam

Boken riktar sig till barn som bor på skyddat boende och därmed till alla verksamheter som driver skyddat boende. Du som arbetar på ett skyddat boende, oavsett i vilken regi det drivs, är varmt välkommen att beställa boken och använda den i ditt arbete med barnen.

Boken blir en ingång till samtal med barnet där du kan skapa en trygg relation och öppna upp för fortsatta samtal kring våldet. Den är ett enkelt och pedagogiskt verktyg att använda i samtal med barn. 

Beställ boken

Du beställer boken genom att mejla oss på info@malmokvinnojour.se

Ange antal böcker du önskar beställa, leveransadress och faktureringsuppgifter.

Boken kostar 229 kronor plus frakt.

Är din verksamhet medlem i Unizon? Då har ni möjlighet att beställa boken till ett rabatterat pris på 179 kronor plus frakt. Glöm inte att skriva i din beställning att ni är medlemmar.

sv_SESvenska