Placera hos oss

Arbetar du på socialtjänsten och önskar göra en placering på Malmö Kvinnojour?

För placeringsförfrågan ring oss på: 040-30 11 13 (tryck menyval 2, alla helgfria vardagar 8.30-16.30)

Mejla: info@malmokvinnojour.se

Skyddat boende 

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddat boende för alla som identifierar sig som kvinnor och deras barn som upplever våld och hot om våld i en nära relation. Även familjens husdjur får följa med till boendet. (Vi har även djurfria lägenheter som möjliggör för allergiker att bo på Malmö Kvinnojour.)

Varje kvinna och eventuella medföljande barn bor antingen i en egen lägenhet eller i ett eget rum i en flerfamiljslägenhet med självhushåll. I flerfamiljslägenheten delas gemensamma utrymmen (kök, badrum, vardagsrum) med en annan kvinna/familj. Boendet är fullt möblerat och det finns tillgång till rena lakan och handdukar samt tvättmaskin. Vid inflyttning ges ett start-kit med hygienprodukter, sovkläder, med mera.

Samtliga kvinnor och barn som bor på Malmö Kvinnojours skyddade boenden erbjuds kontinuerliga stödsamtal med kurator, daglig kontakt med boendesamordnare, hjälp med myndighetskontakter inklusive medföljning till olika myndigheter (t.ex. polis, sjukvård, advokat), barnpassning, m.m., allt anpassat efter individens behov.

Vi gör alltid en genomförandeplan för vistelsen och har löpande kontakt med socialsekreterare under placeringen på det sätt som passar er.

Malmö Kvinnojour erbjuder även massageterapi och möjlighet att delta i olika aktiviteter för att bidra till ett förbättrat mående, ökad trivsel och stimulans, för både kvinnor och barn. Stort utbud av böcker, filmer och leksaker finns att tillgå. Det finns även kläder för både barn och vuxna, barnvagn och andra nödvändigheter som kan behövas.

Boendet är utrustat med nödlarm, brandsläckare och brandfilt. Även personlarm med GPS finns att låna.

BEHÖVER DU ANNAN HJÄLP?

HUSDJUR

Våld mot husdjur är en vanlig aspekt av våld i nära relation. Att inte vilja lämna sina husdjur är en av många faktorer som gör att det kan vara svårt att lämna en förövare.

SAMTALSMOTTAGNING

På Malmö Kvinnojour får du som är eller har varit utsatt för våld i nära relation möjlighet till kostnadsfria samtal. Vi erbjuder stöd, rådgivning och krisbearbetning.

SKYDDAT BOENDE

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad bostad för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem.

CHATT

Behöver du någon som lyssnar? Med oss kan du prata om vad du vill. Inget är för litet eller för stort och du kan vara helt anonym.

BARNVERKSAMHET

Barnverksamheten Malmö Kvinnojour arbetar aktivt för att hjälpa de barn som följer med sin mamma in i jourens boenden.

STÖD OSS

För att stötta Malmö kvinnojours verksamhet kan du bli stödmedlem för 100 kronor för ett år. Vi tycker mycket om våra stödmedlemmar.