Skyddat boende

Behöver du skyddat boende

För placeringsförfrågan eller mer info:

Ring: 040-30 11 13 (menyval 2, mån-fre 8.30-16.30)

Mejla: info@malmokvinnojour.se (vi svarar så snart vi kan)

Malmö Kvinnojour erbjuder skyddad bostad för kvinnor och medföljande barn som upplever våld och hot om våld i sitt eget hem. NYHET: Vi tar nu emot husdjur till boendet (allergifritt alternativ finns)

I bostaden bor kvinnor och barn tillsammans. Varje kvinna och eventuella medföljande barn, bor i egen lägenhet eller i eget rum i flerfamiljslägenhet. I flerfamiljslägenheten delas gemensamma utrymmen (kök, badrum, vardagsrum) med övriga boende. I boendet finns tillgång till rena lakan och handdukar samt möjlighet till tvättmaskin. Boendet har självhushåll. Vid inflyttning ges ett start-kit med hygienprodukter, sovkläder med mera.

Samtliga kvinnor och barn som bor på Malmö Kvinnojours skyddade boenden erbjuds kontinuerliga stödsamtal, daglig kontakt med boendestödjare, hjälp med myndighetskontakter, insatsplan för vistelsen, medföljning till olika myndigheter (ex. polis, sjukhus, advokat), barnpassning med mera.

Malmö Kvinnojour erbjuder även massageterapi och möjlighet att delta i olika aktiviteter för att bidra till ökad trivsel och stimulans för både kvinna och barn. Stort utbud av böcker, filmer och leksaker finns att tillgå. Det finns även kläder för både barn och vuxen, barnvagn och andra nödvändigheter som kan behövas.

Boendet är utrustat med nödlarm.

Malmö Kvinnojour tar endast emot placeringar från socialtjänsten.