Malmö Kvinnojour | Jeanette Berga
683
page-template-default,page,page-id-683,page-child,parent-pageid-331,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Jeanette Berga

Om Malmö Kvinnojour och om kraft med Jeanette Berga

Ett avsnitt om Malmö Kvinnojour och om motståndskraft. I ett rum inuti ekens stam möter Paula vår nya verksamhetsledare Jeanette.

pastedGraphic.png      pastedGraphic_1.png

Madame Elis krönika 

Madame Eli får besök av Monsieur Magkänsla som hon bjuder på tårta och vattenpipa:

Ja, tänk om Madame Eli och Herr Magkänsla faktiskt möttes i ett runt rum i mitt hjärta för att prata, att de satt där och rökte vattenpipa och värmde upp sina käkar med tårta. Förresten så är det därför jag bjuder mina gäster på dadlar, för att en eventuell stelhet ska lossna så att orden kommer från mjukare ställen. 

Men i alla fall, om jag skulle få lyssna på vad mitt hjärta och min magkänsla pratar om då tror jag att det skulle vara ett samtal helt fokuserat på det som är nu, eller kanske ett om det absurda i att finnas till eller ett om allt det där som finns men inte syns. Det skulle i alla fall absolut inte vara ett samtal där den ena skulle behöva försöka förklara sig eller försvara sig i syfte att få förståelse från den andra. 

Jag ser nu framför mig hur Madame Eli och Monsieur Magkänsla skulle sitta där mitt emot varandra, nedsjunkna i gräsgröna fåtöljer av sammet och mellan dem en mossgrön dörr som med sina fyra fastspikade ben skulle fungera som både bord och fotpall. Väggarna skulle vara målade i de mest färgsprakande motiv eftersom de efter samtalet, skulle måla av det som de just har pratat om. Då skulle det på en av de välvda väggarna just nu hänga två tavlor: en på en fastspikad människa och en på en trädstam som har brutit sig loss från en mur. Och ovanför bilderna skulle det stå: Från det ena till det andra. 

Vilken kraft det skulle ge att kunna lyssna på ens inre samtal. Men vänta lite? Klart att det går! Klart att ens hjärta och ens magkänsla pratar! Det gör de ju hela tiden. Och det enda som egentligen krävs för att höra vad dem säger, är att lyssna.