Malmö Kvinnojour | Lediga tjänster
343
page-template-default,page,page-id-343,page-child,parent-pageid-132,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Lediga tjänster

Malmö Kvinnojour söker styrelseledamöter

Malmö Kvinnojour är en ideell förening som har över 35 års erfarenhet av våld i nära relation. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden och arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Malmö Kvinnojour erbjuder professionellt stöd och rådgivning för våldsutsatta kvinnor och deras barn. Vi har också skyddsboende. Jouren är HBTQ-certifierad.

Nu söker vi nya engagerade ledamöter till vår styrelse. Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten och beslutar i de strategiska frågorna. Som styrelseledamot är du med och beslutar om jourens samtliga verksamhetsområden bland annat ekonomi, volontärer och opinionsbildning. Du är också med och skapar en stabil finansiell och organisatorisk stabilitet och trygghet för jourens anställda och volontärer. Styrelseledamöterna väljs av årsmötet den 9 april 2019.

Vi ser gärna att styrelsen består av människor i olika åldrar, av olika kön och av olika bakgrund. Vi ser också gärna att det finns olika kompetenser i styrelsen t ex inom ekonomi, juridik och socialt arbete. Skulle du inte besitta någon av dessa kompetenser men brinner för kvinnorättsfrågor är du självfallet välkommen att ansöka. Tidigare erfarenhet av styrelsearbete eller arbetet på en kvinnojour är inte en nödvändighet. Som styrelsemedlem får du en introduktion på jouren och är välkommen att delta i de utbildningar och aktiviteter som föreningen anordnar.

Styrelsemöten hålls ca 10 gånger på ett år. Därtill förväntas du delta på jourens månatliga medlemsmöten. Det kan även bli viss helgutbildning.

Har du frågor eller önskar mer information ber vi dig maila till valberedningen@malmokvinnojour.se så tar vi kontakt med dig.

Din ansökan vill vi gärna ha senast fredagen den 15 februari 2018. Skicka den tillsammans med ditt CV och en kort skriftlig presentation till valberedningen@malmokvinnojour.se

Malmö Kvinnojour söker kurator

Malmö Kvinnojour är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som bildades 1980 av enskilda kvinnor med stöd av olika kvinnoföreningar. Verksamheten har genom åren utvecklats till att idag omfatta en öppenmottagning i centrala Malmö, dit kvinnor kan vända sig per telefon och personliga besök. Jouren har lägenheter på hemlig adress där kvinnor och barn kan bo efter placering av socialtjänst. Malmö Kvinnojour ingår i Malmö stads samverkansgrupp, som startades 1998 och som fortfarande kontinuerligt följer upp och utvecklar ”Handlingsprogram för insatser vid våld mot kvinnor i Malmö”. Jourens aktiva medarbetare deltar kontinuerligt i olika former av utbildning, konferenser och seminarier.

ARBETSUPPGIFTER
● Besluta om inflyttning i samråd med boendesamordnaren samt ansvara för ärendets handläggning.
● Genomföra och ansvara för hot- och riskbedömningar.
● Ha kontinuerliga stödsamtal samt bistå med bearbetning och rådgivning för boendeklienter.
● Ha kontakt med socialtjänst, polis, åklagare, skattemyndighet, försäkringskassan och andra myndigheter.
● Ha kontinuerliga stödsamtal med boendebarn samt ansvara för barnverksamhetens uppföljning och utveckling tillsammans med de andra kuratorerna.
● Kunna erbjuda stödsamtal och praktiskt stöd i vår öppna mottagning till klienter som söker stöd och råd genom stödlinjen, samt ta emot klienter på biståndssamtal genom socialtjänsten.
● Delta i utbildningar, föreläsningar och seminarier av relevans för kvinnojoursarbetet.
● Föreläsa/utbilda om våld i nära relation samt informera om Malmö Kvinnojour.
● Samla in och sammanställa statistik.
● Metodutveckling utifrån verksamhetens mål och syfte samt omvärldsbevakning.

KVALIFIKATIONER
● För tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.
● Du ska ha erfarenhet av stödsamtal med vuxna.
● Du ska ha goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift samt god datorvana.
● Då resor förekommer i tjänsten krävs giltigt B-körkort.

MERITERANDE
● Flera års erfarenhet av kvinnojoursarbete och/eller annan verksamhet inom socialt arbete.
● Erfarenhet av stödsamtal med barn.
● Utbildning i Trappan-modellen och/eller C.A.P.

I den här rekryteringen värderar vi personlig lämplighet högt. Vi söker dig som är van vid att arbeta självständigt och kan strukturera och planera ditt arbete väl. Du är kommunikativ, flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika människor och situationer. Det är även av stor vikt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

Vi tillämpar löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Lön:​​ Enligt avtal.

Anställningsvillkor: ​​Heltid. Tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstider:​​ Dagtid 8.30-16.30, andra tider kan förekomma.

Skicka din ansökan till:​ ​​rekrytering.malmokvinnojour@gmail.com

Sista dag att ansöka är: 2019-02-01

Adress Föreningen Malmö Kvinnojour Kontorsadress Box 818